דים סאם

דים סאם (בסינית, נגיעות קטנות בלב) הוא שם לארוחה סינית המורכבת ממנות קטנות.

במסעדות דים סאם נהוגה שיטת הגשה לפיה המלצר עובר עם עגלה עמוסה כלי אידוי ובהן מנות שונות, הסועד בוחר את המנות אותן הוא רוצה והמלצר ממשיך הלאה. בתום הארוחה משלם הסועד לפי כמות כלי האידוי על שולחנו. מסעדות דים סאם במערב בדרך כלל מגישות רק את הכיסנים והלחמניות ולא את שאר המנות.

חומרים ל-30 יחידות:
250 גרם קמח חיטה
125 מ"ל מים פושרים
1/8 כוס שמן

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הבצק ולשים עם הידיים כ-10 דקות עד שנעשה חלק וצמיגי במרקמו.

נותנים לבצק לנוח חצי שעה ולהתקשות

מרדדים את הבצק בבמכונת פסטה אם אין מכונה – ניתן לרדד עם מערוך,

על משטח עבודה מקומח יוצקים עיגולים מהבצק באמצעות טבעת מתכת בקוטר 10 סנטימטר על מרובעי נייר אפייה.

מניחים כפית מהמילוי על כל חתיכת בצק ומקפלים לשניים. מחברים את קצוות חצי העיגול דרך צורה של פרסה ועד שייוצר מעין עיגול סגור.

מניחים עלי כרוב על כל שטח הסטימר ומרתיחים מים בסיר מתחתיו. ברגע שהאדים עולים שמים את הסטימר עם הדים סאם . מטרת הכרוב היא כדי שהדים סאם לא יידבקו לסטימר ..

לאחר רבע שעה עד 20 דקות בסטימר הם מוכנים. אם מאדים יותר מדי וגוררים לחצי שעה הבצק מתפרק.

למילוי העוף

1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 גזר בינוני
1 בצל קטן
1/2 כפית מלח
1/4כפית פלפל לבן
כף שמן שומשום
ביצה
1/4 כוס בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל החומרים במטחנת בשר .
  2. מערבבים את כל החומרים, מנקזים נוזלים אם יש והמילוי מוכן.

# הכותב הוא תלמיד כיתה יג' במגנת הבידול בבית הספר "אורט צריפין

תגובות

תגובות