כולנו אוהבים עראייס…תאמינו לי 20 דקות עבודה ויאללה ארוחה…

אופן ההכנה:
לוקחים מסה של קבב טורקי כ- 100 גרם ומכניסים לחצאי פיתה או לפיתה קטנה שלמה.
מתחילים בצלייה על הצד הפתוח של הפיתה כ-3 דקות ועוד 2-3 דקות מכל צד ובון אפוי עם טחינה וסלט עגבניות, פלפל חריף וקבב טורקי.

שף שמואל ששון
שף שמואל ששון

מצרכים:
# ק"ג בשר טחון מורכב מחמישים אחוז מכסה אנטריקוט וחצי
# צלעות או צוואר
# 200 גרם שומן טלה.
# צרור פטרוזיליה קצוץ.
# בצל יבש 150 גרם מושרה במים כ-5 דקות ולאחר מכן מסננים     אותו (לא סוחטים)
# 200 גרם פיסטוק חלבי קצוץ.
# 2 פלפלים חריפים ירוקים קצוצים דק דק.
# 12 גבעולי סלרי קצוצים דק דק.
# כפית מלח, כפית פלפל שחור.
# כף בהרט.
# כף כמון.

ללוש טוב טוב כ-5 דקות (כך נפריש את החלבון שבבשר) וזה הסוד להדבקת הקבב.

לתת למסה לנוח 6 שעות במקרר ולאחר מכן לשפד בשיפוד ארוך ולגלגל בנייר אפייה ולמקרר ללילה.

בתאבון – שף שמואל ששון

תגובות

תגובות