מצרכים ללחמניות בריוש:

חצי קילו קמח רב תכליתי / קמח לחם מנופה (חצי חבילת קמח של קילו)

– 250 מ"ל חלב קר (1+1/2 כוסות חד"פ לשתייה קרה)

– 50 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת במיקרו)

– 50 גרם סוכר (1/3 כוס חד"פ לשתייה קרה)

– 15 גרם שמרים טריים (קצת יותר מחצי קוביה של שמרית)

*למי שאין שמרים טריים, יכול להחליף ב7 גרם שמרים יבשים אינסטנט.

– 7 גרם מלח ( 1+ 1/2 כפית)

– 1 ביצה

גרסת פרווה (הבצק שיתקבל יצא פחות עשיר*):
– את החלב ממירים במים
– את החמאה ממירים ב'מחמאה' או מרגרינה

הכנת לחמניות הבריוש:

1.בתוך קערת מיקסר שמים את הקמח המנופה + סוכר + שמרים מפוררים, ומערבבים כמה שניות על מהירות נמוכה על מנת שהקמח לא יתפזר.

2.שוברים את הביצה ומוסיפים לתערובת, ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה במשך דקה..

3.מוסיפים חצי מכמות החלב, מערבבים דקה- שתיים, ומוסיפים את החלק השני.

4. מגבירים מעט את המהירות, ומוסיפים מלח וחצי מכמות החמאה. וממשיכים לערבב במשך 2 דקות או עד שהחלק הראשון של החמאה נטמע לחלוטין.

5.מוסיפים את החלק השני של החמאה ולשים במשך 10 דקות על מהירות בינונית.
איך יודעים שהבצק מוכן?
– נוצר גוש בצק מאוחד, חלק שהתנתק לחלוטין מדפנות הקערה (בשלב הזה הוא קצת דביק).

6. מכסים את קערת המיקסר עם ניילון נצמד ומגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה וחצי – שעתיים, או עד שהבצק הכפיל את עצמו..

7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה (לא מקומח – אין צורך בקמח כי הבצק עשיר בחמאה והוא לא נוטה להידבק, אבל אם הבצק כן מרגיש לכם דביק ולא נוח לכם לעבוד איתו, אז תקמחו מעט את משטח העבודה). מקפלים מעט את הבצק עם קלף, ומתחילים לקרוץ עיגולים שווים בגודלם.
* כדי לקבל תוצאה מושלמת, אני שקלתי כל כדור בצק ל50 גרם וככה קיבלתי כדורים אחידים בגודל, אבל זה ממש לא חובה ..;)

8. מעצבים כל גוש בצק לכדור עגול (כמודגם בסרטון)

9. מניחים את הכדורים במרווחים שווים ואחידים על תבנית אפייה (חשוב שהכדורים לא יהיו 'צפופים' וקרובים מדיי אחד לשני מכיוון שהם הולכים לגדול במהלך ההתפחה השנייה, ועוד יותר במהלך האפייה).

10. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

11.מתפיחים פעם נוספת, במשך 20 דקות.

12. טורפים ביצה עם קורט מלח, ומברישים כל כדור.

13. אופים בתנור החם במשך 25 דקות עד שהכדורים יפים ושחומים.

14. מקררים היטב ומגישים.

# המתכון באדיבות Michal Liubimov ("פשוט וטעים עם מיכל")
מייל לפניות עסקיות – mlpniot@gmail.com

 

תגובות

תגובות