במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא מבית היוצר של פמליית זרקון למתכון ל "בורקס של פסח".

אופן ההכנה:
עם כמויות אני בעייתית אז תזרמו 😂🤣 מרתיחים כמה תפוחי אדמה וביצים (שיהיה לייד) מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים קופסה פטריות או טריות מה שיש..

אחרי שהתפוח אדמה מוכן עושים ממנו פירה, מוסיפים את הבצל והפטריות, קופסה גבינה לבנה, מלח, פלפל וקצת מרק עוף פרווה ומערבבים עד לתערובת אחידה, מרטיבים מצות ועוטפים במגבת, ושוב מרטיבים אותן ועוטפים במגבת (השלב הזה מאד חשוב, אחרת הן יהיו קשות ולא רכות)

אחרי שהכל מוכן חוצים את המצה לארבע, לוקחים אחד מורחים מהמילית וסוגרים עם עוד חתיכה, אפשר גם למרוח את המלית על מצה שלמה ולגלגל לרול, טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב מכל צד ולנייר סופג.
לייד כל האושר הזה, מניחים ביצה קשה, סלט ירקות, גבינות ובתאבון…


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/

# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

 

תגובות

תגובות