במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא מאביבית זרקון לסיר חמין לשבת.

אופן ההכנה:
מטגנים בצל גדול ועליו בשר שריר חתוך לקוביות, אחרי שהבשר נצלה מעט ונסגר.
שמים מעל שיני שום מראש שלם שלמים, שעועית לבנה וחומוס שהושרו לילה לפני במים, לא הרבה, כוס מכל דבר.

מעל שמים תפוחי אדמה בינוניים, ובטטה אחת חתוכה לשניים, מפזרים ארבעה תמרים שלמים ללא הגרעין.

בקערה נפרדת שמים מים, קצת סילאן, מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה בנדיבות, מרק עוף ושופכים על הכל, מעל זורקים חצי כוס גריסי פנינה, מביאים לרתיחה.

בערב בשבע/שמונה סוגרים את המכסה טוב ועוטפים את הסיר והמכסה בנייר כסף, שמים את התנור על מאה עשרים מעלות במצב של פס למעלה פס למטה, כמות הנוזלים עד השמכסה את הכל ולא יותר.

טיפ נוסף:
שמים כמה ג'חנונים בשקית קוקי ומניחים בתוך הסיר מעל הכל וסוגרים, יש לכם גם ארוחת בוקר וגם צהריים, בהצלחה ובתאבון !!


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות