את המתכון הזה קיבלתי מחמותי היקרה לאה שרק התחתנתי לפני כ-10 שנים מאז הפאי תפוחים הוא חלק בלתי נפרד מכל חגיגה שאני מקיימת בבית , בעלי לפחות פעמיים בחודש מבקש שאני אכין אותו , הוא מושלם , טעים קל להכנה וגורף מלא מחמאות .

המתכון לבצק
4 ביצים שלמות , רבע כוס כפית סוכר , 80 גרם מרגרינה , כוס קמח למילוי: 6 תפוחי עץ מסוג סמית הירוקים קינמון , סוכר וניל,

אופן ההכנה :
להכניס את כל חומרי הגלם של הבצק לקערה ללוש לעיסה אחת , ולהניח בצד ( שימו לב אין צורך בהתפחה ) .

גלי ברדה דאדיסון

בזמן שהבצק בצד לקלף את תפוחי העץ ולחתוך לקוביות , לבשל את התפוחים על האש בסיר ולשים טיפה של מים , שהתפוחים הופכים לזהובים להוסיף סוכר וקינמון.

להוציא את הבצק לחלק אותו ל-2 חלקים , חלק אחד לשטח על תבנית עגולה או מרובעת ולאפות בתנור כ- 5 דקות.

שמוציאים את הבצק מהתנור יוצקים עליו את התפוחים , ועל התפוחים שמים את החלק השני של הבצק אופים כ- 20 דק בתנור , בזמן הזה ניתן להקציף חלמונים של ביצה עם סוכר ( במידה ואתם בחורים בקציפת ביצים להכניס את העוגה לעוד עשר דקות לתנור ) או שמנת צמחית לשים בתוך שקית זילוף ושהעוגה יוצאת מהתנור לזלף על העוגה.

בתאבון לכם!!

תגובות

תגובות