״כיצד בני משפחה יכולים לתמוך בתהליך ההחלמה של מתמודדים בבריאות הנפש: ממצאים עדכניים מהמחקרים והפרקטיקה״ הרצאה חדשה אותה יעביר ד"ר קנייפל, עובד סוציאלי במרכז יה"ל ראשון-לציון, עמותת "איכות בשיקום"

יבגני קנייפל צלמת אוקסנה לוי

ההרצאה תעסוק במונח של ״תמיכה חברתית״ כמושג מפתח ומתווך במצבי חולי, בריאות והחלמה בבריאות הנפש ואת תפקידם של בני משפחה מטפלים במתן תמיכה זו במרחב המשפחתי. בהרצאה יתואר המושג ״תמיכה חברתית״ וגווניו השונים, ויפורטו ההבדלים בין סוגי התמיכה השונים בהקשר המשפחתי. המשתתפים ילמדו על סוגי התמיכה של בני המשפחה המסייעים לתהליך ההחלמה של יקיריהם, כמו למשל, כיצד מצבים של היעדר תמיכה חברתית משפיעים על מצבים של חולי והחלמה בבריאות הנפש?

בין השאלות הנוספות שיקבלו מענה בהרצאה: מהם סוגים וביטויים שונים של תמיכה חברתית ואילו מהם אפקטיביים יותר לקידום החלמה נפשית במרחב המשפחתי: תמיכה רגשית או תמיכה אינסטרומנטלית? תמיכה אינפורמטיבית או תמיכה שיתופית? וכיצד אפשר לתקשר ולתמוך כאשר יש פערים ואי-הסכמות במשפחה: לחזק, להקשיב ולקבל או לשקף, להשפיע ולדון על הדברים עם בן משפחה המתמודד?

ההרצאה נוצרה במטרה ליצור הבחנה, סדר וארגון בין סוגי התמיכה השונים ולהתאימם לצרכים ומטרות של המתמודד ובן משפחה המטפל. הממצאים שיוצגו יתבססו על נקודות מבט הן של בני משפחה והן של מתמודדים שחוו תהליכי החלמה ויכולים להעריך במבט רטרוספקטיבי על סוגי התמיכה שעזרו להם בהתמודדות המשותפת.

עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות יה"ל ברחבי הארץ (ראשל"צ, חדרה, כפר סבא ואשדוד) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות.

המרכז שם דגש על מקומה המרכזי של המשפחה בתהליך השיקום, בעבודה משותפת ושיתופית הכוללת את המתמודד, המשפחה וגורמי הטיפול והשיקום, ברוח גישת ההחלמה בבריאות הנפש. בבסיס תפיסת מרכזי יה"ל, האמונה ביכולתה של המשפחה לבסס את חייה – לשקם את רצף החיים האישיים והמשפחתיים לצד ההתמודדות עם המחלה, למצוא חוסן, משמעות והגשמה.

לפניה למרכזי יה"ל מענה טלפוני ארצי- 03-9559596

תגובות

תגובות