במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא גלי ברדה
ללחמניות כוסמין ממולאות בבשר טחון.

כוסמין הפך להיות הקמח העיקרי אצלי בבית אני מכינה איתו הכל, השבוע החלטתי לפנק את משפחתי בלחמניות כוסמין ממולאות בבשר טחון ובשר.

מצרכים:
קילו קמח כוסמין מנופה
כוס שמן
שמרים
כפית מלח
וכפית סוכר
כוס וחצי מים ( חשוב לדעת שקמח כוסמין הוא דורש יותר מים מקמח רגיל )

הכנת הבצק:
להכנת הבצק לוקחים קערה גדולה שמים את הקמח , יוצרים גומה באמצע ושמים שם כף שמרים
מכסים את הגומה בקמח ומצד אחד של הקערה דמים כפית סוכר מהצד השני כפית מלח מערבבים את הבצק טוב טוב ושמים מים .
לשים טוב טוב את הבצק ולאחר מכן שמים את הקערה בצד להתפחה .

הכנת המילוי:
בזמן ההטפחה מטגנים בצל , אפשר להוסיף פיטריות ואת הבשר טחון ( אני מטגנת עם ספריי שמן ) מטבלים עם מלח , פפריקה כמון כורכום.
כפית מכל תבלין ומניחים לקירור הטמפרטורה החדר.
לאחר התפחה קורצים עיגולים מכל הבצק ( יוצא כ 13 לחמניות )
מקמחים משטח עבודה ומתחילים לרדד כל עיגול ולמלא את הבפנים בתערובת הבשר שהכנו.
לסגור עם הקצוות את הבצק להכין ממנו עיגול עם הידיים .

אחרי שסיימנו את כל הבצק ויש לנו תבנית מלאה בלחמניות אנחנו מורחים ביצה על כל לחמנייה , ניתן להוסיף שומשום , אנחנו מכניסים את הלחמניות לתנור לחצי שעה בחום 185 מעלות .

הן יוצאות טעימות ורכות – אחלה תוספת לשולחן הקידוש.

בתאבון !!


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות