ביום שלישי השבוע   תתקיים  תחרות  בישול  יוקרתית   של  בתי  הספר  של  משרד  העבודה.  את  ראשון  לציון  ייצג  אלמוג  הררי  מבית  הספר  אורט  צריפין,  שעובד  כבר  בגיל  18  במסעדת  יוקרה  בתל  אביב  ושואף  להגיע  הכי  רחוק  שאפשר,  "בית  הספר  הביא  אותי  לאן  שהגעתי  ועוזר לי להגשים חלום".

השפים  בישראל  זוכים  למעמד  של  סלבריטאים,  הטלוויזיה מלאה בתוכניות  ובתחרויות  בישול  והתחום  הפך  לפופולארי  במיוחד.  יחד  עם  זאת  יגידו  כולם  כי  מדובר  בתחום  לא  פשוט,  שבכדי  להצליח  זו  זקוקים  למוטיבציה  חזקה,  כשרון,   ולרצון  ללמוד  ולעבוד  קשה.  את  כל  אלו  יש  לאלמוג  הררי  תלמיד  כיתה  יב'  בבית  הספר  'אורט'  צריפין  תלמיד  מגמת  הקולינריה  של  בית  הספר.  "למדתי  במקיף  ט'  בראשון  לציון"  הוא  מספר  לקראת  התחרות,  "ובית  הספר  לא  התאים  לי.  חיפשתי  משהו  אחר  שבו  אלמד  את  האהבה  הגדולה  שהיא  הבישול  ובית  הספר  שלי  הפנה  אותה  לאורט  צריפין".

אלמוג  הררי  מבית  הספר  אורט  צריפין

איך  היה  המעבר  ?
"החברים  בהתחלה  קצת  התבאסו  שאני  לא  ממשיך  איתם,  אבל  אנחנו  בקשר  טוב  עד  היום.  בהתחלה  המעבר  היה  לי  קשה  במיוחד  החודש  –  החודשיים  הראשונים,  ואז  הכל  השתנה".

מה  הייתה  נקודת  המפנה?
"ברגע  שהתחלנו  להיכנס  ממש  למטבח  ולעבוד  בסדנאות  ראיתי  פתאום  שאני  רוצה  להישאר  וזה  מה  שאני  רוצה  לעשות  בחיים.  אתה  פתאום  לומד  ומייצר  דברים  טובים  וזה  תענוג.  הבנתי  שמצאתי  את  הייעוד  שלי  ואני  רוצה  להיות  שף".

איך  הגיבו  בבית?
"ההורים  שלי  גרושים  ואני  חי  עם  אמא  בראשון,  ברגע  שהיא  ראתה  אותי  מאושר  ושמצאתי  את  הייעוד  שלי  היא  הייתה  מאושרת".

אתה  מבשל  לאמא  בבית?
"לפעמים  כשיוצא  אני  עוזר  לה  אבל  למען האמת היא  מבשלת  מצוין".

מתי  התחלת  לאהוב  את  המטבח?
"בגיל  15  כשהתחלתי  לעבוד  במטבחים,  אז  פתאום  הבנתי  שאני  אוהב  את  זה ונכנסתי  לזה חזק .  זה  לא   קרה  לפני,  זה  לא  שאני  מגיל  4  עומד  על  הסירים  בבית.  אני  3  שנים  במטבחים".

מה  נתן  לך  בית  הספר?
"הוא  הביא  אותי  וכיוון  אותי  לאן  שהגעת  בחיים  בזכות  אורט  צריפין  אני  עכשיו  עובד  במסעדת  שף,  וממשיך  להתקדם  בתחום  ולהגשים  את  החלום  שלי".

האהבה  למטבחים  הביאה  את  אלמוג  לאחת  המסעדות  המובילות  בישראל,  הוא  עובד  במסעדת  אריא  אצל  השף  המפורסם  גיא  גמזו  עליו  יש  לו  מחמאות רבות,  "גיא  נחשב  בין  החזקים  בתחום  בתל  אביב,  הוא  מדהים  וקיבל  אותי  באהבה  ובחיוך,  וכל  הזמן  הוא  משקיע  ומלמד  אותך,  זכיתי  לעבוד  איתו  ואני  רוצה  רק  להתקדם  הלאה".

כאמור  ביום שלישי הקרוב,  תתקיים  התחרות  היוקרתית  בנמל  חיפה,  אל  התחרות  יגיע  אלמוג  יחד  עם  ארבעה  מחבריו  לבית  הספר,  שעברו  את  שלב  המוקדמות   וינסו  לכבוש  את  העולם  תרתי  משמע.  הארבעה ינסו להעפיל  לגמר,  כאשר  הנבחרת  שתנצח  בתחרות  תזכה  בסדנה  קולינרית  של  שלושה  שבועות  בהמבורג  שבגרמניה  שנחשבת  מעצמה  קןלינרית  עולמית.

כמו  כל  חבריו  גם  הררי  מתרגש  במיוחד  מהתחרות  הצפויה,  "אני  מתרגש  מאוד  לקראת  התחרות,  אנחנו  עובדים  קשה,  לנצח  בתחרות  הזו  זה  פרס  אדיר.  השתלמות  בגרמניה  זב  אומר  ללמוד  מהם  איך  עושים  את  הדברים  נכון,  והם  נחשבים  מעצמה  בתחום  הזה,  זה  יהיה  חלום".

ומה  החלום  שלך?
"להגיע  הכי  רחוק  שאפשר  בתחום  הזה,  לפתוח  מסעדה  משלי".

תגובות

תגובות