במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא ע"י זיו נחמה להכנת מקלובה או אימץ מהשף, שמואל ששון.

רכיבים ומצרכים…
סיר סוטאז'
3 פרחים גדולים של ברוקולי טרי.
רבע כרוב לבן חתוך לרצועות.
2 פלפל גמבה.
1 פלפל צהוב / ירוק.
1 פלפל חריף.
2 גזר קצוץ פרוסות.
1 בצל יבש.
1 סלסלת פיטריות קצוצות.
עלי סלרי + גבעול טרי.
1 קופסאת שימורים של חומוס, לשטוף טוב טוב.
½2 כוסות אורז יסמין.
2 כוסות מים חמים.

תבלינים.
2 כפיות פלפל שחור.
2 כפיות מלח.
2 כפיות שום גבישי.
2 כפיות שווארמה.
2 כפיות קארי.
2 כפיות חוואיג'.
1 כפית כמון.

הוראות הכנה….
חותכים את כל הירקות לתוך קערה עמוקה.
מחממים 3 כפות של שמן זית לתוך סיר סוטאז'.
משים את הבצל ומכסים את הסיר כ-5 דקות.
מוסיפים לתוך הסיר ומערבבים את כל הירקות.
מכסים את הסיר ל – 7 דקות נוספות ומידי פעם מערבבים את הירקות בתוך הסיר.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים טוב טוב.
מכסים את הסיר לכ 2 דקות.
מוסיפים את המים החמים ואת האורז לתוך הסיר ומערבבים.
מעבירים את הסיר לאש נמוכה (לא קטנה) בדיוק כמו בסירטון.
ונותנים לסיר לנוח כ 3 שעות על האש הנמוכה.

חשוב…!!!

אין לפתוח את המכסה בשום אופן עד לסיום הבישול.

בתיאבון.

*ניתן להוסיף בשר למי שאוהב


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות