קציצות טונה של רבקה אוזן
קציצות טונה של רבקה אוזן

רבקה אוזן, צלמת מקצועית לצילומי משפחה. צמחונית. אשתו של אוהד אוזן פעיל ציבור וחבר מועצת העיר לשעבר אם ל- 2 בנים מקסימים. מביאה ממטבחה קציצות טונה מהירות שמזכירות את ניחות קציצות המפרום המסורתי, רק בגרסה צמחונית ומהירה.

קציצות טונה מהירות וסופר טעימות.
מצרכים – לכ 15 קציצות.
# 2 קופסאות טונה מסוננות
# 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
# חופן כוסברה קצוצה
# מעט שמיר קצוץ
# תפ"א בינוני מבושל (או במקרוגל)
# לחמניה או 2 פרוסות מושרות במים וסחוטות היטב
# חלמון משצי ביצים (את החלבונים לשמור בצד).
# כפית רסק עגבניות
# חצי כפית מלח
# מעט פלפל שחור
חצי כפית ראס אל חנות או בהרת

קציצות טונה של רבקה אוזן
קציצות טונה של רבקה אוזן

אופן ההכנה.

# מערבבים את כל המצרכים בקערה היטב עד שנהיית עיסה אחידה.
# בוללים את החלבונים עם קורט מלח מעט מים וחצי כפית רסק עגבניות.
#מחממים שמן עמוק במחבת ובינתיים יוצרים כופתאות מהתערובת .
# טובלים היטב כל קציצה בחלבון ומניחים בשמן כ 2 דק מכל צד. עד שמשחים.
# מניחים במסננת לקירור.
#ניתן ונהדר לאכול אותן ככה מטוגנות אך רצוי להוסיף אותן לרוטב.

רוטב חמצמץ לקציצות דגים
שמים בסיר רחב רבע כוס שמן קנולה, מטגנים חצי פלפל ירוק חריף ללא גרעינים  וקוביות גמבה
עגבנייה מחולקת לרבעים
כוס שעועית צהובה (סנפורסט)
גזר בינוני פרוס דק
4 שיני שום שלימות
חופן כוסברה קצוצה דק.

אחרי שהירקות מטוגנים היטב (כ 5 דקות) סוחטים חצי לימון לתוך הסיר
מתבלים במעט מלח פלפל שחור חצי כפית כורכום וחצי כפית אבקת מרק עוף (פרווה)
מוסיפים כוס מים – מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות.
מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות. מכבים ומשהים לעוד 10 דקות ללא בישול . ומגישים…

בתיאבון !!


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות