לרגל יום בריאות הנפש העולמי שיצוין ביום 10 באוקטובר 2021 עמותת "איכות בשיקום" – מרכז יה"ל חדרה תציג מיצג אומנותי, פרי יצירתם של בני משפחות המתמודדים עם קשיים נפשיים, במטרה לעורר שינוי בתודעה הציבורית.
ביום שלישי הקרוב, 12.10.21, תוצג בבניין כנסת ישראל בירושלים תערוכה אומנותית "קול הנפשות הפועלות" של תמונות שיצרו נשים שלהם בני משפחה המתמודדים עם קשיים נפשיים. הנשים המשתתפות בקבוצה הטיפולית במרכז יה"ל חדרה ביטאו את קולן בנושאים שקשורים להתמודדות הנפשית במשפחה, במטרה לייצג את תפיסתן ולפעול לשינוי אישי וחברתי בהתייחסות לאנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים. היצירות האומנותיות נעשו תוך שימוש בשיטת "פוטו ווייס" שהינה מתודולוגיה הנעזרת בצילום לתיעוד נושאים חשובים לקבוצות מוחלשות או מודרות. הטכניקה מציעה למשתתפים דרכים חדשות ורפלקטיביות לתפיסת העולם שסביבם ודרך לחקור את הסביבה ולייצגה במטרה לפעול לשינוי, כחלק מפרקטיקה של העצמה אישית וחברתית.
במועד זה, ישתתפו נציגי העמותה בישיבת השדולה לבריאות הנפש בישראל ויציגו את פעילות העמותה למען מתמודדים ובני משפחותיהם.
בימים רביעי וחמישי, בתאריכים 13-14.10.21 תדלג התערוכה ותוצג ברחבת "הבימה" בתל אביב.
מיצג "קול הנפשות הפועלות" של עמותת "איכות בשיקום" נוצר על מנת להעלות את המודעות בקרב הציבור הכללי לקיומן של מצוקות, הפרעות ומחלות נפשיות ואילו כוחות נדרשים מהאדם המתמודד עם מצוקות אלו וממשפחתו. בנוסף, מבקש המיצג ליטול חלק בתהליך מיגור הסטיגמה הקשה שממנה סובלים אנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות, על ידי חשיפה של הקהל הרחב לנושא.
חברי העמותה מעודדים אנשים לקחת חלק באופן אקטיבי בתהליכי העלאת מודעות בנושא ופירוק חומת הסטיגמה הקיימת בחברה, באמצעות קיר גרפיטי שיוצב בסמוך למיצג ובו כל אחד יוכל לבטא את מחשבותיו ורגשותיו בנושא של בריאות הנפש והסטיגמה הקיימת כלפי אנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים. במעמד זה, תינתן האפשרות לכל המעוניין להשמיע ולשמוע, ליידע ולדעת, ללמד וללמוד בכל מה שקשור בהתמודדות עם בריאות נפש והסטיגמה שלצד התמודדות זו. יחולקו צמידים לבאים למיצג ויתנהל שיח פורה בין המשתתפים.
תערוכת "קול הנפשות פועלות" תוצג בבניין כנסת ישראל בירושלים ביום שלישי, 12.10.21 בין השעות 09:00-16:00 ובכיכר "הבימה" בתל אביב מיום רביעי, 13.10.21 מהשעה 17:00 ועד יום חמישי, 14.10.21 עד השעה 21:00.
עמותת איכות בשיקום מפעילה 4 מרכזי משפחות יה"ל ברחבי הארץ (ראשל"צ, חדרה, כפר סבא ואשדוד) ולכל מרכז שלוחה בעיר נוספת. המרכזים ממומנים ומפוקחים על ידי משרד הבריאות. המרכז שם דגש על מקומה המרכזי של המשפחה בתהליך השיקום, בעבודה משותפת ושיתופית הכוללת את המתמודד, המשפחה וגורמי הטיפול והשיקום, ברוח גישת ההחלמה בבריאות הנפש. בבסיס תפיסת מרכזי יה"ל, האמונה ביכולתה של המשפחה לבסס את חייה – לשקם את רצף החיים האישיים והמשפחתיים לצד ההתמודדות עם המחלה, למצוא חוסן, משמעות והגשמה.