עוד מתכון לחג השבועות שהולך טוב עם כל סוגי הגבינות לחג – קבלו את המתכון לבייגלה ירושלמי של שירלי אלקובי.

מצרכים:

שירלי אלקובי

1 וחצי קילו קמח מנופה
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות שמרים)
20 גרם מלח (2 כפות מלח)
60 גרם סוכר (8 כפות סוכר)
700-750 מ"ל מים פושרים (5 כוסות חד פעמי לשתיה קרה)
1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:
תערבבו את כל המצרכים יחד, שהבצק יהיה רך ודביק. (אפשר במיקסר עם וו גיטרה, יותר קל)
לאחר מכן, יש להכין 8 עיגולים במגש עם נייר אפיה, לכסות במגבת ולתת להם לתפוח 15 דקות.

אחרי תפיחה, להרטיב את הידיים עם מים שלא יידבק לכם הבצק לידיים, ליצור צורה של בייגלה, לטבול בקערה עם מים ואחר כך לטבול בקערה עם שומשום , להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהכניס לתנור בטמפ' של 230 מעלות בערך רבע שעה עד שמתקבל צבע זהוב.

בתיאבון


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות