במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא עדי זהר  לפירה בעלי פילו.

מרכיבים:
המרכיבים למעטפת:
עלי פילו (כ – 14 עלים)
רבע כוס שמן להברשת עלי הפילו
כף פרג

לפירה:
5 תפוחי אדמה בינונים
4 בצלים בינונים
5 כפות שמן

מכינים את הפירה (שמים את תפו״א שלמים בסיר עד שהם רכים, מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר ומניחים בצד)
בינתיים מטגנים את הבצל…

מחממים מחבת ולאחר 2 דקות שופכים למחבת 5 כפות שמן, ממתינים חצי דקה ומוסיפים את קוביות הבצל מטגנים כעשרים דקות ומערבבים מדי פעם.

קוביות הבצל אמורות לשנות את צבען ולקבל גוון קרמל שחום.
לאחר 20 דקות מוסיפים 3/4 כפית מלח, מערבבים, מטגנים עוד 2 דקות ומכבים להבה.
כשתפוחי האדמה מוכנים מועכים אותם לפירה.

מחלקים את דפי הפילו ל – 2 מלבנים. מניחים מלבן פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן, מניחים מעליו מלבן בצק נוסף, מברישים בשמן. מניחים כף פירה בקצה הקרוב אליכם. מקפלים לכיוון הנגדי, אוספים שוליים ימניים למרכז, שוליים שמאליים למרכז ומגלגלים כמו אגרול.

להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד שמסיימים לגלגל את כל הבצק.
מפזרים פרג על גלילות הפילו ואופים עד שעלי הפילו זהובים.
חשוב מאד לא למלא את עלי הפילו ביותר מידיי מהתערובת. כף אחת תספיק.

בתאבון ושבת שלום !!

תגובות

תגובות