נתקלנו במתכון של נעמי קייקוב ברשת והחלטנו לאמץ אותו ברשותה.

מי את נעמיי קייקוב?
תושבת ראשון לציון, נשואה, אמא לשלושה ילדים וסבתא לנכדים.

מתי החל השיגעון לאפייה?
מגיל צעיר אהבתי לבשל ולאפות במקביל לעבודתי. עם פרישתי לפנסיה מאוחרת התנדבתי בבית חולים אסף הרופא. כשפרצה מגפת הקורונה מצאתי את עצמי יושבת בבית ימים שלמים עם זמן פנוי ועסקתי באפיה להנאתי כל יום במשך שעות לא לצרכי מכירה. משפחתי, מכריי , שכניי וקרוביי שטעמו וראו את המאפים והעוגות החמיאו לי , פרגנו ושבחו אם טעמם והמראה האסתטי שלהם. עם הזמן התחלתי בר מתוקים לאירועים משפחתיים וחברים כמתנה.

במסגרת הזמן הפנוי שלי אני עוקבת בפייסבוק וביוטיוב אחרי מתכונים שמעניינים אותי , אוהבת להתנסות ולנסות מתכונים חדשים. לאחר שראית שיש ביקוש והתעניינות רבה למתכונים שלי, התחלתי לצלם ולשתף את המתכונים בקבוצות פייסבוק וקבוצות ווטסאפ בהם אני חברה. בעקבות כך פנו אלי אנשים רבים ועזרתי לכל מי שפנה בשמחה.
קיבלתי תגובות רבות , שבחים ופרגונים על השיתוף והנתינה.


עוגת גבינה אישית במנג'טים 

מרכיבים:
בסיס:
120 ג’ ביסקוויטים וניל / קרמל
50 ג’ חמאה מומסת
כף סוכר

שכבת הגבינה:
400 ג’ גבינה לבנה 9%
130 ג’ סוכר (חצי כוס + כף גדושה)
2 ביצים
כף א. אינסטנט וניל
3 כפות קמח

שכבה אחרונה:
קרם גבינה
הכנות:
1. לשים במעבד מזון את הביסקוויטים ולגרוס שישארו חתיכות קטנטנות, להמיס את החמאה במיקרו ולהוסיף למעבד מזון יחד עם הסוכר, לערבב עד שהכל אחיד.
2. לשים שתי עטרות נייר בכל שקע בתבנית שקעים, לשים כפית מהפירורי ביסקוויטים ולשטח באופן שווה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. בקערה לערבב את הגבינות והסוכר להוסיף את הביצים, קמח והוניל ולערבב לבלילה חלקה, למלא את העטרות נייר כמעט עד הסוף להשאיר קצת רווח, כדאי לשים כפול.
5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שהגבינה מתייצבת, להכניס למקרר לכמה שעות.
לקרר

קרם גבינה
שמנת מתוקה
2 כפות םודינג וניל
וחצי קופסא גבינה לבנה 5%
ולזלף על על עוגה

אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. אין צורך במיקסר כל הערבוב נעשה עם כף.

תגובות

תגובות