במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא ממלי הדני לקינוח כוסות כשר לפסח.

הכמויות ל- 6 מנות

לגאנש השוקולד:
מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
לקרם הלבן ולחלק העליון:
מיכל שמנת מתוקה
חבילת פודינג וניל
1/2 כוס חלב
בין השכבות קונפיטורת פרי לפי מה שאוהבים

לקישוט מקרונים:
ניתן לקנות בסיס למקרונים בחנויות המתמחות.

ההכנה:
מכינים גאנש שוקולד – מחממים את השמנת ושמים בה את השוקולד. אחרי כמה דקות מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד. אם השוקולד לא נמס היטב ניתן להכניס לכמה שניות למיקרו.
מכניסים את הגאנש למקרר שיתייצב.

להכנת הקרם הוניל מקציפים שמנת מתוקה עם חצי כוס חלב וחבילת פודינג וניל עד שמתייצב.
לוקחים את בסיסי המקרון ושמים על אחד כפית גאנש שוקולד יציב ומכסים עם החצי השני.
מחלקים את קרם הוניל לשניים ולאחד מהם מוסיפים שתי כפות קונפיטורה ומערבבים בתנועות עטיפה.

להרכבה:
מכניסים 3-4 כפות מהגאנש לכוס ומשטחים בעדינות
מכניסים לפריזר לכמה דקות שיתייצב.
מוציאים מהפריזר ומניחים כפית קונפיטורה
מעל לקונפיטורה מניחים 2 כפות מקרם הוניל ומעליו את הקרם שהוספנו לו קונפיטורה.
אחרי ייצוב במקרר שמים מעל כל קינוח מקרון.
(ניתן להכניס את הגאנש וקרם הוניל לשקיות זילוף ולעשות עיצוב בצורה)
ניתן להחליף את השמנת בשמנת צמחית וחלב סויה.

חג כשר ושמח

מלי הדני- עוגות מעוצבות וסדנאות אפייה


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/

# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות