הפוקצ'ה של ורד גבאי

במסגרת המיזם "משפחה מבשלת" של חטיבת הספורט והקהילה בחברה העירונית– ראשון לציון יחד עם פורום הבישול ופורטל האינטרנט של ראשון לציון"ראשון פור יו"  Rishon4u.co.il קיבלנו את המתכון הבא מ-ורד גביי לפוקצ'ה בעשבי תיבול.

לתוך קערת המיקסר להכניס:

ורד גבאי, מנהלת החי כיף

1 קג קמח (אפשר לערבב סוגים שונים של קמחים)
3 כפות מלאות של שמרים יבשים
1 גביע גיל/אשל/שמנת
1/2 כוס שמן זית
1 כף סוכר
1 כף מלח
עשבי תיבול טריים או יבשים
500cc מים מהברז, את המים מוסיפים ב-2 פעימות

אופן ההכנה:
הפעלת המיקסר עם כל החומרים וחצי כמות המים, לאט לאט מוסיפים את החצי השני עד לקבלת בצק רך, משך פעולת המיקסר 7-10 דק. בסיום לתת לבצק לנוח כשעה, עד שיכפיל את נפחו.

לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות, משטחים עם הידיים לתבניות משומנות. מפזרים מלח גס, עשבי תיבול טריים (רוזמרין, טימין, זעתר טרי) ובעזרת מברשת מפזרים שמן זית בנדיבות, כאשר לוחצים עם המברשת את הבצק פנימה על מנת שהתוספות יכנסו פנימה.

נותנים לנוח כ-30-60 דקות נוספות עד לתפיחה כפולה של הבצק, להכניס לתנור 180 מעלות כחצי שעה או עד שהפוקצות זהובות והתחתית אפויה. מיד כשמוציאים מהתנור להבריש את הפוקצות בשמן זית.

בתיאבון !!


להצטרפות לפורום הבישול של ראשון לציון לחצו על הלינק הבא:
https://www.facebook.com/groups/832621603792279/


# אתם גם מוזמנים להצטרף לפרוייקט "משפחה ראשונית מבשלת" – שלחו תמונות, מתכונים, טיפים וקליפים למייל Rishon-cookink@gmail.com או לוואטסאפ 054-6665993 (אבי קקון)

תגובות

תגובות