"הם רוצים שהטלפון שלהם יצלצל". כמאה תושבים וותיקים בראשון לציון יושבים בימים אלו בבתיהם ומשוועים לחברה. מינהל לשילוב חברתי (רווחה) בעיריית ראשון לציון קורא למתנדבים להיות אוזן קשבת ולהפיג את הבדידות של התושבים המבוגרים בעיר.

רכזת הפרויקט להפגת הבדידות במינהל לשילוב חברתי, מלי סלע, מספרת: "יש לנו עשרות תושבים מבוגרים שפוחדים לצאת מהבית או להתרחק מהמרחב המוגן. לחלקם יש משפחות אבל בגלל המצב, אף אחד לא מבקר אותם. הם בסך הכל זקוקים למישהו לדבר איתו". במסגרת ההתנדבות, על המשתתפים ליצור קשר טלפוני לפחות פעמיים בשבוע עם התושב הוותיק. סלע מספרת שלא מעט מהקשרים שהתחילו משיחת טלפון, הפכו לקשרים חברתיים לכל דבר.

ערן פרקש בן 21 מלווה מזה חצי שנה את יעקב כהן, המבוגר ממנו ב-70 שנה (!), הקשר בינהם התחיל עוד במשבר הקורונה ומאז הוא מתחזק. "רציתי להתנדב הרבה זמן. יש לנו מזל גדול בחיים ויש לנו משפחה ויש כאלו שלא. מי שבורך בעולם הזה, צריך להודות על הברכה הזו ולתת למי שאין לו". שיחות הטלפון השבועיות הפכו למפגשים שבועיים קבועים. ערן מספר שהוא לומד הרבה מהניסיון הרב של יעקב "הוא מספר לי הרבה על החיים שלו, מייעץ לי על הרבה דברים. יש לו ניסיון, השכלה והוא מאוד רגיש".

ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "תושבי העיר הוותיקים קרובים מאוד לליבי. אנחנו בעירייה עושים כל מה שניתן כדי למלא את חייהם בהנאה ועניין. החובה המוסרית שלנו היא לעטוף ולחבק אותם. אני גאה במערך העובדים הסוציאליים ובמתנדבים הרבים שמעניקים אוזן קשבת, חברה, תמיכה, עידוד והפגת הבדידות”.

אין זה סוד שהבדידות בגיל השלישי הייתה קיימת גם טרם עידן הקורונה, אך המגפה האירה זרקור על הסוגיה החברתית והביאה מאות ואלפי תושבי העיר להתנדב ולהיות שם עבורם. בפרויקט להפגת הבדידות נרשמו הרבה מאוד צעירים שמלווים את התושבים הוותיקים אבל כאמור, עדיין חסרים מתנדבים.

סגן ראש העירייה, מוטי עג'מי, המחזיק בתיק לשילוב חברתי, מוסיף: "עם פרוץ המשבר, לפני כשנה וחודשיים, הקים המינהל לשילוב חברתי בעיריית ראשון לציון, את הקו החם לקבלת פניות תושבים הזקוקים לעזרה בעקבות המשבר. בשיחות הראשוניות ניתן בין היתר גם מענה ראשוני של עובדים סוציאליים לצרכי התושבים במצבי משבר רגשי, פחד, חרדה, ייעוץ, הדרכה הורית ועוד. מתוך השיחות עלה צורך מהותי בקרב אלפי אזרחים וותיקים אשר פנו בבקשה לסיוע בהפגת בדידותם".

ראש מינהל לשילוב חברתי, מלי בן משה, מסכמת: "אנו פועלים ליצירת חיבורים מיטביים בין מתנדבים לאזרחים ותיקים. לכל מתנדב מותאם אזרח ותיק על פי תחומי עניין, גיל, מגדר ועוד. וכל מתנדב מקבל ליווי והכשרה לאורך כל התכנית וכן נהנה מפעולות הוקרה ותגמול למתנדבי הפרויקט".


רוצים גם אתם להתנדב?
לחצו על הקישור להרשמה
https://tikshuv.rishonlezion.muni.il/hito/#/survey/bf2ab6

או שלחו מייל לכתובת hitnadvut@rishonlezion.muni.il ונציגי הפרויקט יצרו עמכם קשר ליצירת החיבור המתאים לכם.

תגובות

תגובות