פורום הבישול של ראשון לציון, מבית Rishon4u.co.il שמח לארח שוב את ורד גבאי, מנהלת החי כיף בראשון לציון למתכון נוסף כחלק מההכנות שלה לשבת – מתכון לסנדוויץ המושלם של יום שישי בצהריים.

לכל משפחה יש את ההרגלים והמיוחדים שלה באוכל….אצלנו בבית, כל שישי, לחם/לחמניות של בית שבצהריים באות טוב עם "הסנדוויץ שישי" ובערב, בשולחן שבת עם הדגים המרוקאים".

 

ורד גבאי
ורד גבאי

מתכון לבצק לחם/לחמניות מעולהההה….. אפשר לשחק עם הבצק ולהכין איתו חלות צמה, לחמניות עגולות, לחמניות מאורכות, חלה לשבת וכל שעולה בראש….בהצלחה !!

אופן ההכנה:

# להכניס למיקסר עם וולישה, 1 קג קמח, 2 כפות שמרים יבשים (מלאות) 1 כף סוכר, להתחיל הפעלה במהירות בינונית.

# לאחר כשתי דק' להוסיף חצי כוס שמן רגיל (ח.פ.חם) ו-2 כוסות מים פושרים מהברז, ולהמשיך בעבודת המיקסר עד לאיחוד מלא וחלק של בצק.

# להוסיף כף מלח לבצק, למלא כוס נוספת של מים פושרים ולהוסיף לאט לאט (ממש טיפות טיפות) ולעצור בין הוספה להוספה, עד שהבצק מתאחד וחלק, סה"כ זמן עבודת המיקסר כ-8 דק'.

# בסיום לשמן את הידיים, לאסוף את הבצק לגוש אחד, להניח בתוך קערה עטופה בשקית ניילון למשך שעה וחצי או עד הכפלת גובה הבצק.

# להוריד לאט לאט את האויר, לאסוף את הבצק בעדינות, לפזר קמח על השיש, לעשות מכל גוש הבצק נקניק ארוך ולחתוך ל-16-18 חלקים.

# מכאן לגלגל ללחמניות עגולות או מאורכות, להניח בתבנית למרוח ביצה ושומשום או להרטיב מעט את הלחמניות במים ולפזר מעט קמח (כמו בתמונה מעל) לתת תפיחה נוספת עד שהלחמניות מכפילות את גודלם, להכניס לתנור טורבו 180 מעלות עד להשחמה זהובה.

לתוך הלחמניות אני מוסיפה שניצל מטבוחה, לימון כבוש ופלפל חריף מטוגן….מושלם – בתאבון !!!!

תגובות

תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here